Karhut ja suomalainen yhteiskunta

Homoseksuaalisuuden dekriminalisoimisesta Suomessa vuonna 1971 on jo kulunut runsaasti aikaa ja lainsäädäntö samoin kuin yhteiskunnan yleinen suhtautuminen on hiljalleen muuttunut. Homoseksuaalisuutta ei kuitenkaan ole saatu vielä arkipäiväistettyä niin kuin viime talven Ajankohtaisen kakkosen homoillan nostattama keskustelu osoittaa. Suurin osa karhukansasta on yhteiskunnallisesta melko näkymättömissä omissa oloissaan elävää väestöä, jota ei barrikadeilla nähdä.

Lainsäädäntö samoin kuin asenneilmapiiri muuttuu ja siihen vaikutetaan jatkuvasti. Siitä syystä Suomen Karhut Fin-Bears ry on jäsenjärjestönä mukana Seta ry:ssä. Jo pelkällä olemassolollamme kansallisessa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asiaa ajavassa järjestössä tahdomme tuoda esille sen, että myös stereotyypitöntä ja vanhempaa väestöä koskevat ongelmat on otettava huomioon tasa-arvoisemman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamisessa.

Vanhuusprojekti

Konkreettisena asiana Suomen Karhut on mukana yhdessä Setan, naisjärjestö Mummolaakso ry:n, Vanhustentyön keskusliiton ja muiden kanssa projektissa, jossa halutaan kiinnittää sosiaalialan päättäjien huomio seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tarpeisiin myös vanhenevan väestön osalta. Ensimmäinen vaihe saatiin valmiiksi viime talvena, kun tutkimus Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt, vanheneminen ja palveluntarpeet julkaistiin. Nyt on alkamassa projektin toinen vaihe, jolle on anottu tukea Raha-automaattiyhdistykseltä. Lue lisää projektin jatkosta projektisuunnitelmasta

Vanhuusprojekti kerää huomiota

Meidän ja Mummolaakson yhteinen vanhuusprojekti pääsi maikkarin kympin uutisiin 5.8. Uutisissa haastateltavana on mm. Seta-säätiön puheenjohtaja Jorma Hentilä. Seta-säätiö rahoitti vanhuusprojektimme ensimmäisen vaiheen. Nyt rahoitus tulee Raha-automaattiyhdistykseltä.

Vanhuusprojektilla on Setan palvelimessa omat sivunsa , ja nykyaikaa kun eletään lärväkirjassakin on vanhuusprojektilla sivunsa , jossa feisbukistit voivat käydä kommentoimassa ja painamassa tykkää -nappia.

valtsu